Munckinkulman Kieku

PÄIVÄKOTI KIEKU AVAA OVENSA 1.9.2020

Päiväkoti Muncinkulman KIEKU tarjoaa ammattitaitoista ja innovatiivista kieli- ja kulttuuripainotteista varhaiskasvatusta hyvinkään keskustan alueella Villa Sahiksessa.

Sydämen asioita meille ovat aidosti välittävä, lämmin ja turvallinen ilmapiiri, jossa jokaiselle riittää läheisyyttä ja syliä ,sekä vahva pedagoginen osaaminen.

Monipuolisesta ja virikkeisestä talostamme löytyvät mm.

* Oma suurtalouskeittö, Lounasravintola Muncinkulma, joka valmistaa päiväkodillemme hyvät ja ravitsevat ateriat omassa keittiössään.

* Meillä voit valita kielisuihkuja englanniksi tai saksaksi

* Oma liikuntasali, jossa on varmasti tilaa liikkua

* Sijaitsemme suuren puistoalueen vieressä, jossa mm. leikkipuisto, pieni hiekkakenttä ulkoliikuntaan, sekä talvisin hiihtolatu.

* Eri ikäpolvien arjen kohtaamisia oman talon sisällä (talossa toimii myös ikääntyvien palveluasumista)

* Oma lukusali

* Oma uimakoulu esiopetusvuonna

Mikä ihmeen kielisuihkutus? 

Kielisuihkutus on Suomessa syntynyt käsite, joka liittyy varhaiseen kielen-oppimiseen. Kielisuihkutuksen tavoitteena on sytyttää kipinä vieraisiin kieliin ja innostaa lasta vieraiden kielten opiskeluun. Kielisuihkutus on kielirikasteista toimintaa, jossa vierasta kieltä käytetään 25% ajasta.

Kieli lomittuu arkiseen puuhaan ja leikkiin. Lapsille tuttuja leikkejä voidaan leikkiä vieraalla kielellä, vaatteiden nimiin voidaan tutustua puettaessa, numeroihin voidaan tutustua pihalla liikuntaleikkien avulla jne.

Lapsille pyritään luomaan myönteinen kuva erilaisista kielistä ja kulttuureista. Kielisuihkutus on näin ollen myös kulttuurikasvatusta.

Mitä on kulttuuri?

Tietoa lastenhoidon tuesta: kela.fi/lastenhoidon-tuet

Päivähoitohakemus

Voit siirtyä lähettämään päivähoitohakemuksen tästä linkistä.